Dobrovoľníci vyzbierali takmer tonu odpadu

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 15:16 • 2 min
Dobrovoľníci vyzbierali takmer tonu odpadu

BRATISLAVA - Vyše tri desiatky dobrovoľníkov dnes na bratislavskej Kráľovej hore vyzbierali 30 vriec odpadu. Išlo už o 3. ročník akcie Vyčistime spolu Kráľovu horu.

slovakia

left justify in out

Lúka nad Dlhými dielmi bola znečistená minimálne, väčšina z takmer tony vyzbieraných odpadkov pochádzala z okolitých lesných cestičiek. "Vyčistili sme dve skládky odpadu po neprispôsobivých občanoch, šlo najmä o plastové a sklenené fľaše. Skládky, ktoré sme upratali vlani, sa neobnovili," informovala predsedníčka Občianskeho združenia Lúka Lívia Poláchová. Medzi nájdenými kuriozitami bolo sedadlo z električky, staré plechovky s farbami či niekoľko kusov pánskej a dámskej spodnej bielizne.
      

"Teší nás, že si ľudia vážia prírodu, ktorú sa podarilo zachrániť pred výstavbou. Ďakujeme všetkým účastníkom dnešného upratovania aj tým, ktorí lúku čistia priebežne počas celého roka," dodala Poláchová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies