Dobrovoľníci vyčistili lokality ôsmich čiernych skládok v Divíne a okolí

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 17:30 • 2 min
Dobrovoľníci vyčistili lokality ôsmich čiernych skládok v Divíne a okolí

DIVÍN – Dovedna osem čiernych skládok a ďalšie lokality sa podarilo vyčistiť počas brigády v obci Divín v okrese Lučenec, ktorú zorganizovalo poľovnícke združenie (PZ) Grúň Divín.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Martiny Hustinovej z PZ sa na podujatí zúčastnilo okolo 100 ľudí zo združenia a krúžku mladých priateľov prírody a poľovníctva, no prišli aj občania z Divína a okolitých obcí.

 

„Odpad sme zbierali nielen v intraviláne, v okolí Divínskeho hradu a priľahlej panskej záhrady, ale aj v riečiskách potokov, pri vodnej nádrži Ružiná a v ostatných častiach revíru. Niektoré lokality sa nám nepodarilo vyčistiť úplne, pretože množstvo odpadu, ktoré tam ľudia systematicky sypali dlhé roky, vyžaduje čas a niekoľko nákladných áut, aby sme boli schopní zbaviť sa ho všetkého,“ priblížila Hustinová.

 

img

 

Dodala, že za necelé tri hodiny vyzbierali viac ako šesť veľkokapacitných kontajnerov odpadu, niekoľko desiatok vriec separovaného odpadu, staré televízory, počítače, skrine, ale aj rozobraté motorové vozidlo, pneumatiky či staré chladničky.

 

„Najväčšiu časť odpadu však tvorili plastové fľaše, plechovky a sklo,“ konkretizovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies