Dobrovoľníci v Bratislave pomáhajú pri odstraňovaní škôd po povodniach

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 17:21 • 2 min
Dobrovoľníci v Bratislave pomáhajú pri odstraňovaní škôd po povodniach

BRATISLAVA - Vyše 50 dobrovoľníkov dnes pomáhalo pri odstraňovaní škôd po povodniach na Devínskej ceste v Bratislave. Reagovali na výzvu Bratislavského samosprávneho kraja. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová, dobrovoľníci sa ešte môžu hlásiť e-mailom na adrese: povodne@region-bsk.sk alebo na telefónnom čísle 0911 102 866. Autobusy budú spod Mosta SNP odchádzať aj v nedeľu o 11:30.

slovakia

left justify in out

Kraj spolupracuje s dobrovoľnými hasičmi zo Stupavy, s dopravcom Slovak Lines, ktorý zabezpečuje dopravu pre dobrovoľníkov a s RISC (prijímacie, informačné a podporné centrum mimovládnych organizácií). Bratislavský kraj zabezpečil dopravu, pitný režim aj stravu pre dobrovoľníkov, rovnako spolupracuje so starostami povodňami dotknutých obcí. Pri odstraňovaní následkov povodní pomáhajú aj školy v pôsobnosti kraja. Spojená škola v Ivanke pri Dunaji, Stredná odborná škola (SOŠ) záhradnícka G. Čejku v Malinove a SOŠ na Ivanskej ceste poskytla pracovné náradie - lopaty, hrable, motyky, krompáče aj fúriky. Pre dobrovoľníkov je pripravené aj občerstvenie, guláš a kapustnicu varia v SOŠ hotelových služieb a obchodu Na pántoch, SOŠ Farského a v Hotelovej akadémii Mikovíniho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies