Dobrovoľníci sa chystajú vyčistiť výťahy pri Inchebe

NETKY.SK • 15 August 2014, 10:10 • 2 min
Dobrovoľníci sa chystajú vyčistiť výťahy pri Inchebe

BRATISLAVA - Bratislavský okrášľovací spolok sa v sobotu 16. augusta pustí do čistenia posprejovaných a špinavých výťahov na Cyklistickej lávke Einsteinova pri Inchebe v bratislavskej Petržalke. Dobrovoľnícka brigáda sa začne v sobotu o 10:00.

slovakia

left justify in out

O akcii informoval riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spolku Maroš Mačuha s tým, že pracovať sa bude za každého počasia. Okrášľovací spolok pri čistení výťahov privíta každú pomocnú ruku, špeciálne riedidlo na čistenie grafitov zabezpečí spolok. "Vítaní sú všetci, ktorí priložia ruku k dielu," pozýva na dobrovoľnícku akciu Mačuha.

 

Čistenie výťahov pri Inchebe nie je jedinou aktivitou okrášľovacieho spolku. Na budúci týždeň pripravujú aj čistenie chodníka pre peších na Moste SNP, informoval Mačuha. Svoje zásluhy majú aj na znovuotvorení bratislavských mestských hradieb. Časť hradieb od Dómu sv. Martina po vstup do podhradia, vrátane pešej lávky nad Staromestskou ulicou mesto spolu s okrášľovacím spolkom trvalo sprístupnili 27. júna. Počas celého leta až do 15. októbra stojí na hradbách historický stánok s animátormi v dobovom oblečení. Návštevníci si tu môžu pozrieť výstavu historických artefaktov či vyskúšať si streľbu z historického luku. Historické zbrane si budú môcť ľudia pozrieť a kúpiť v kováčskej dielni, návštevníci na hradbách nájdu aj výrobky z kože. Hlad zaženú dobroty priamo z hlinenej pece a príjemnú atmosféru sľubuje posedenie v kaviarni. Chýbať nebudú ani ukážky stredovekých bojov, hudby, tanca či remesiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies