Dobrovoľníci budú môcť vo svojich obciach pomáhať už piatykrát

NETKY.SK • 7 September 2013, 15:45 • 2 min
Dobrovoľníci budú môcť vo svojich obciach pomáhať už piatykrát

BRATISLAVA - Od roku 2009 do 2012 sa do Dní Dobrovoľníctva spolu zapojilo vyše 15-tisíc dobrovoľníkov, ktorí odpracovali 68 809 hodín.

slovakia

left justify in out

Už piaty rok sa budú môcť ľudia z celého Slovenska zapojiť do rôznych dobrovoľníckych aktivít a pomôcť tak svojimi vlastnými silami tam, kde je to potrebné. Občianske združenie C.A.R.D.O., ktoré je národným dobrovoľníckym centrom, organizuje v dňoch 20. a 21. septembra 5. ročník Dní dobrovoľníctva 2013. Dni dobrovoľníctva oficiálne odštartujú v piatok 20. septembra v bratislavskom Novom Meste, kde sa v spolupráci so Zelenou hliadkou chystajú aktívni dobrovoľníci vyčistiť čiernu skládku odpadu pri garážach.

V prípade záujmu si budúci dobrovoľníci môžu pozrieť zoznam dobrovoľníckych ponúk na stránke www.dobrovolnictvo.sk a sami si nájsť aktivitu, ktorej by sa chceli vo svojom meste venovať. Hlavným cieľom podujatia je zaviesť systematický spôsob propagácie dobrovoľníctva a dobrovoľníckych aktivít na Slovensku a umožniť tak ľuďom získať pozitívnu skúsenosť s dobrovoľníctvom. "Národné dobrovoľnícke centrum C.A.R.D.O. organizuje Dni dobrovoľníctva už piatykrát. Snažíme sa aj takouto cestou osloviť a získať čo najviac aktívnych ľudí a zapojiť ich do činnosti rôznych organizácií či aktivizovať a učiť tieto inštitúcie, ako si robiť propagáciu a nábor dobrovoľníkov pre svoje potreby. O úspešnosti našej snahy svedčí fakt, že sa každým rokom zapája čoraz viac dobrovoľníkov," informovala PR manažérka C.A.R.D.O. Martina Goffová. 

Od roku 2009 do 2012 sa do Dní Dobrovoľníctva spolu zapojilo vyše 15-tisíc dobrovoľníkov, ktorí odpracovali 68 809 hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies