Dobrovoľníci budú čistiť rieku Hornád

NETKY.SK • 18 Október 2012, 08:41 • 2 min
Dobrovoľníci budú čistiť rieku Hornád

Dobrovoľníci budú čistiť rieku Hornád - Zaujímavosti V rámci projektu 72 hodín sa dobrovoľníci po celom Slovensku púšťajú do aktivít takmer každého druhu. Dobrovoľníci budú v sobotu 20.

slovakia

left justify in out

img

V rámci projektu 72 hodín sa dobrovoľníci po celom Slovensku púšťajú do aktivít takmer každého druhu.

Dobrovoľníci budú v sobotu 20. októbra čistiť rieku Hornád v Spišskonovoveskom okrese.

„Stane sa tak v rámci projektu 72 hodín, čo je trojdňový maratón dobrovoľníctva koordinovaný Radou mládeže Slovenska,“ objasnila PR manažérka mesta Spišská Nová Ves Edita Sýkorová.

Do čistenia Hornádu sa môže zapojiť aj verejnosť. Cieľom je vyčistiť časť nábrežia rieky od mosta pri Základnej škole na Kožuchovej ulici v Spišskej Novej Vsi až k mostu pri Terno supermarkete. 

„Ak bude chuť a dostatočné množstvo ľudí, možno sa podarí vyčistiť aj viac. V prípade nízkej hladiny Hornádu bude čistenie prebiehať aj vo vode, takže je potrebné si so sebou priniesť gumáky alebo rybárske nohavice,“ upozornila Sýkorová. 

Začiatok akcie je naplánovaný na 09.00 h, pričom zraz je na parkovisku pri futbalovom štadióne Lokomotíva. V rámci projektu 72 hodín sa dobrovoľníci po celom Slovensku púšťajú do aktivít takmer každého druhu.

„Výsledkom trojdňového maratónu je krajšie a kultúrnejšie okolie, usmiati ľudia a veľmi veľa pozitívnych vedľajších účinkov,“ uzavrela Sýkorová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies