Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád

NETKY.SK • 4 Október 2016, 08:32 • 2 min
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád

Košice – Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti je na nej 36 profilov detí, ktoré hľadajú online mentora, časom sa ich počet rozšíri do stovky. Po troch dňoch sa už prihlásili prví dobrovoľníci," informovala PR manažérka neziskovej organizácie Beáta Hybáčková.

 

Online mentoring je rozšírením Mentorského programu ETP Slovensko, ktorý funguje od roku 2009 a dosiaľ sa doň zapojilo viac ako 200 detí. "Online mentorov hľadáme pre dievčatá a chlapcov od osem do 21 rokov z rómskych osád v Rankovciach a vo Veľkej Ide v okrese Košice – okolie a z osady v Starej Ľubovni – Podsadku, ktorí už preukázali svoje odhodlanie pracovať na sebe, vzdelávať sa a rásť," priblížila Hybačková.

 

Do programu sa môžu zapojiť ľudia rôznych profesií so stredoškolským alebo vysokoškolským vzdelaním, ako aj študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska, prípadne zahraničia. Veková hranica nie je dôležitá. Potrebná je podľa aktivistov láskavosť, prajnosť, porozumenie, ochota podeliť sa o svoje skúsenosti a tiež pohľad na svet bez predsudkov. Online mentori budú svojich chránencov viesť, posmeľovať a posúvať dopredu.

V kampani online mentoringu Schopné deti oslovujú verejnosť prostredníctvom svojich krátkych videopríhovorov osobnosti z rôznych oblastí spoločenského života. Súčasťou budú interaktívne bannery na zastávkach hromadnej mestskej dopravy v Bratislave a Košiciach, pripravujú sa letáky a iné propagačné materiály.

 

V rámci Mentorského programu ETP Slovensko dosiaľ z mentorovaných žiakov, ktorí dosiahli príslušný vek, navštevuje alebo už absolvovalo strednú školu až 79 percent. Nezisková organizácia uvádza, že podľa dostupných údajov má na Slovensku stredoškolské vzdelanie iba 14 percent Rómov z osád.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies