Dobrovoľní hasiči potrebovali pomoc, v podzemnej šachte sa intoxikovali

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 14:13 • 2 min
Dobrovoľní hasiči potrebovali pomoc, v podzemnej šachte sa intoxikovali

HODRUŠA-HÁMRE - V obci Hodruša-Hámre (okres Žarnovica) museli vo štvrtok 21.6. pomáhať záchranné zložky dobrovoľným hasičom, ktorí sa intoxikovali pri odčerpávaní vody v podzemnej šachte v hĺbke štyroch metrov. Pri udalosti sa celkom zranilo sedem osôb.

slovakia

left justify in out

Jeden zo zranených bol prevezený do banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta. Hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje uviedla, že bol hospitalizovaný na II. Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny SZU. "Jeho stav sa po prijatí rýchlo zlepšil, momentálne je pri vedomí, stabilizovaný a mimo ohrozenia života," uviedla.

 

Štyria zranení boli prevezení do žiarskej nemocnice. Tomáš Kráľ, hovorca spoločnosti Svet zdravia, ktorá nemocnicu vlastní, uviedol, že traja z nich budú v piatok z nemocnice prepustení. Štvrtý ostáva v stabilizovanom stave naďalej v nemocnici.

 

Udalosť sa stala vo štvrtok 21.6. "Niečo po 16.00 h. nás Záchranná zdravotná služba požiadala o súčinnosť s tým, že v septikovej šachte sa mali nachádzať tri osoby," priblížil banskobystrický hovorca hasičov Erik Piater.

 

Na mieste podľa jeho slov zasahovalo osem hasičov z troch hasičských staníc, zo Žiaru nad Hronom, Banskej Štiavnice a Novej Bani. "Po našom príchode už bola jedna osoba vytiahnutá zo šachty záchranou zdravotnou službou, dve osoby sa nachádzali v šachte. Tie naši hasiči pomocou lezeckého a záchranárskeho vybavenia dostali na povrch," dodal Piater s tým, že následne hasiči asistovali záchranárom pri ošetrovaní postihnutých osôb. Pri udalosti sa celkom zranilo sedem osôb.

 

Banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Petra Kováčiková potvrdila, že vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Ako uviedla, podľa doterajšieho objasňovania udalosti k intoxikácii došlo pravdepodobne splodinami oxidu uhličitého. Vyšetrovanie v prípade naďalej prebieha.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies