Dobrovoľní hasiči môžu modernizovať, rezort vnútra im poskytne takmer päť miliónovú dotáciu

NETKY.SK • 20 Február 2018, 11:21 • 2 min
Dobrovoľní hasiči môžu modernizovať, rezort vnútra im poskytne takmer päť miliónovú dotáciu

BRATISLAVA- Ministerstvo vnútra poskytne Dobrovoľnej požiarnej ochrane SR dotáciu 4 956 250 eur. Uvádza sa to v zmluve zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv.

slovakia

left justify in out

Účelom dotácie je podľa zmluvy zabezpečenie "podpory dobrovoľných hasičských zborov v rámci celoplošného rozmiestnenia síl a prostriedkov hasičských jednotiek na území Slovenskej republiky a zabezpečenie materiálno-technických prostriedkov, odbornej prípravy, preventívno-výchovnej a odbornej výcvikovej činnosti". Dobrovoľníci môžu poskytnuté financie využívať do konca decembra tohto roku.

Dobrovoľná požiarna ochrana SR je dobrovoľným občianskym združením, ktorého cieľom je budovať, organizovať a zdokonaľovať dobrovoľné hasičstvo na území SR. Združenie sa zameriava na zásahovú činnosť a technickú pomoc, ale tiež na protipožiarnu prevenciu a výchovu pri predchádzaní požiarom, odbornú prípravu, školenia, výcvik a previerky pripravenosti dobrovoľných hasičských zborov, výchovu detí a mládeže, civilnú ochranu obyvateľstva, verejno-prospešnú a kultúrnu činnosť a takisto na zveľaďovanie dedičstva a histórie požiarnej ochrany.

 

Základnou organizačnou jednotkou Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR je dobrovoľný hasičský zbor. Na Slovensku je 2 357 takýchto zborov s 90 000 členmi. Ministerstvo vnútra dobrovoľným hasičským združeniam okrem finančných dotácií poskytuje aj prebytočnú techniku, v poslednom období im poskytli napríklad motorové člny alebo špeciálne nákladné autá.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies