Dobrovoľní hasiči dostali 18 nových vozidiel

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 13:11 • 2 min
Dobrovoľní hasiči dostali 18 nových vozidiel

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra odovzdalo v priebehu uplynulých troch voľný dní dobrovoľným hasičským zborom vo viacerých obciach Slovenska 18 nových hasičských vozidiel.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Michaela Paulenová z tlačového odboru ministerstva, vozidlá putovali do obcí v Nitrianskom, Trnavskom a Banskobystrickom kraji. V priebehu tohto roka majú dobrovoľné hasičské zbory na Slovensku dostať ešte takmer 500 vozidiel.

 

Nové autá v uplynulých dňoch putovali do obcí Slažany, Tesárske Mlyňany, Vieska nad Žitavou, Dyčka - Vráble, Malý Lapáš, Svätoplukovo a Rumanová v Nitrianskom kraji. V Trnavskom kraji nové hasičské autá dostali obce Jaslovské Bohunice, Malženice, Špačince, Bohdanovce nad Trnavou, Boleráz - Klčovany a Pata. V Banskobystrickom kraji odovzdali minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý vozidlá obciam Povrazník, Strelníky, Hiadeľ, Lučatín a Nemce. Minister Kaliňák v rámci slávnostných odovzdávaní ocenil obetavosť a angažovanosť dobrovoľných hasičov, ktorí podľa neho na úkor svojho voľného času a pohodlia chránia život, zdravie a majetok ľudí. 

 

Ministerstvo plánuje v tomto roku takisto viac ako 600 obciam venovať takzvané protipovodňové balíčky v celkovej hodnote 63 miliónov eur. Obce získajú niekoľko druhov čerpadiel, generátor elektriny, prenosné osvetlenie a protipovodňové bariéry. Toto vybavenie bude zároveň ľahko prenosné pomocou prívesu, ktorý je tiež súčasťou balíka. Úlohou balíčkov je uľahčiť obciam, ktoré na základe analýz vyhodnotili ako obce s vysokou mierou povodňového rizika, zvládnutie krízových situácii v čase povodní. Balíčky obce dostanú v rámci projektu Aktívne protipovodňové opatrenia, ktorý pripravilo ministerstvo vnútra v spolupráci s ministerstvom životného prostredia. Projekt je financovaný z európskych zdrojov, konkrétne z Kohézneho fondu prostredníctvom operačného programu Životné prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies