Dobrotka sa dohodol s Baníkom Ostrava

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 08:25 • 2 min
Dobrotka sa dohodol s Baníkom Ostrava

OSTRAVA - Futbalový klub Baník Ostrava hlási po zostupe z najvyššej českej súťaže prvú posilu - slovenského stopéra Martina Dobrotku. Bratislavský rodák sa na Bazaloch dohodol na ročnej zmluve s opciou. Informuje o tom klubový portál fcb.cz.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Dobrotka by mal stmeliť zadnú formáciu Baníka kvalitou aj rutinou. "Je to skúsený stopér a aj vodcovská osobnosť. Takýto typ hráča potrebujeme. Poznám ho zo slovenskej ligy, verím, že svoje schopnosti uplatní aj v Baníku," vyhlásil športový riaditeľ FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

 

Dobrotka v minulosti pôsobil v Slovane Bratislava, ale aj v Slavii Praha či Českých Budějoviciach. V jarnej časti uplynulej sezóny hral v Skalici, ktorá si, rovnako ako Ostrava v Česku, nedokázala zachovať prvoligový status. "Mal som viacero ponúk aj zo Slovenska, ale rozhodol som sa pre Baník. Je to napriek zostupu klub s veľkou tradíciou a fanúšikovskou základňou. Dúfam, že mu pomôžem k návratu do najvyššej súťaže," uviedol Dobrotka pre fcb.cz.

 

Hráči Baníka Ostrava získali v 30 kolách uplynulej sezóny iba 14 bodov a o ich zostupe nebolo pochýb dávno pred koncom súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona