Dobrotka pred odvetou s APOELom: "Možný je aj jedenástkový rozstrel"

NETKY.SK • 2 August 2011, 13:52 • 2 min
Dobrotka pred odvetou s APOELom: "Možný je aj jedenástkový rozstrel"

Dobrotka pred odvetou s APOELom: "Možný je aj jedenástkový rozstrel"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti bratislavského Slovana sú po roku opäť blízko k postupu medzi európsku elitu. Belasí však musia preskočiť ešte jednu prekážku, v stredu ich totiž čaká o 20.15 h na Pasienkoch odvetný duel 3. predkola Ligy majstrov 2011/2012 proti APOELu Nikózia. Zápas rozhoduje Nemec Peter Sippel.
      V minulej sezóne sa úradujúci slovenský majster predstavil v Európskej lige, pričom na ceste do skupinovej fázy ho na poslednú chvíľu zastavil bundesligový VfB Stuttgart. Teraz zverenci českého kouča hrajú o účasť v play off LM. Ak by postúpili do 4. predkola, tak aj v prípade vyradenia by už mali istú skupinovú fázu EL 2011/2012.
      "Šanca, akú sme mali minulý rok v dvojzápase so Stuttgartom, je tu opäť. Vieme, že ak tento zápas zvládneme, čaká nás minimálne skupina v Európskej lige. Minulý rok to nevyšlo, o to viac chceme preniknúť medzi európsku elitu v tomto ročníku," povedal pre oficiálny webový portál klubu stopér Martin Dobrotka.    
      Úradujúci slovenský majster uhral pred týždňom na Afroditinom ostrove bezgólovú remízu, ktorá je v pohárovej matematike veľmi zradná. Belasí by totiž v prípade inkasovaného gólu museli dať na postupovú istotu dva navrch.
      "Máme jasne stanovené svoje ciele. Ak chceme postúpiť, tak bude dôležité v stredu neinkasovať. Vieme, do čoho ideme, takže jedine maximálne výkony na hranici možností nás posunú ďalej. Súper má totiž šikovných hráčov a kvalitných legionárov. Čaká nás náročný boj," poznamenal tréner Jarolím, ktorého doplnil kapitán Dobrotka. "Už pred prvým zápasom som hovoril, že nás čaká výborné mužstvo. To sa napokon aj potvrdilo. Kvalitou ich môžeme porovnať so Stuttgartom, lenže APOEL hrá odlišný – technickejší futbal. Po výsledku z prvého zápasu sú šance stále vyrovnané. Kvalitu má celá ich ofenzíva, takže treba si dať na nich obrovský pozor."
      Vzhľadom na výsledok prvého duelu nemožno vylúčiť, že v stredu na Pasienkoch sa možno bude aj predlžovať. Belasí sú však pripravení aj na túto alternatívu. "Rozhodne nechceme otvoriť hru tak, ako to urobil pred rokom Jablonec. APOEL ich vybrejkoval a vyhral na ich ihrisku 3:1. Musíme teda myslieť aj na takúto alternatívu s jedenástkovým rozstrelom," skonštatoval Dobrotka, ktorý patril k najväčším oporám v zápase na pôde 21-násobného cyperského šampióna.
      Štadión na Pasienkoch bude v stredu otvorený od 18.15 h, pričom k dispozícii budú vstupy od nákupného centra Polus alebo zo strany nákupného centra Kaufland. Všetci návštevníci duelu sa budú musieť podrobiť osobnej bezpečnostnej prehliadke. Osobám budú odobraté všetky predmety, zobrazené pred vstupom na tabuli. Zakázané sú aj nápoje v sklenených a umelohmotných fľašiach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies