Dobrotka po zranení pomohol Slavii Praha k víťazstvu

NETKY.SK • 26 August 2013, 12:33 • 2 min
Dobrotka po zranení pomohol Slavii Praha k víťazstvu

PRAHA - Futbalisti Slavie Praha si po minulotýždňovom debakli s Teplicami (0:7) vstúpili do svedomia a v sobotu zvíťazili na ihrisku nováčika zo Znojma tesne 1:0.

slovakia

left justify in out

V zostave "zošívaných" sa objavil po dlhodobých zdravotných problémoch slovenský obranca Martin Dobrotka, aj keď s jeho návratom sa rátalo o niečo neskôr. "S tímom som trénoval vo štvrtok a piatok, čiže dva dni pred zápasom. Tréner sa ma spýtal, ako som na tom. Potvrdil som mu, že po zdravotnej stránke je všetko v poriadku, tak mi dal dôveru napriek tomu, že nemám veľmi natrénované. Ja som však vycítil, že je potrebné pomôcť mužstvu, dať ho dokopy. Myslím si, že najmä po taktickej stránke sme stretnutie zvládli," povedal Dobrotka pre internetovú stránku slavia.cz. 

Bývalý hráč Slovana Bratislava celý zápas dirigoval obranu a mal na ramene kapitánsku pásku, pretože jeho krajan Karol Kisel dostal v spomenutom dueli proti Tepliciam červenú kartu za protesty. "Vždy je treba si niečo povedať pred duelom i počas prestávky. Ale najmä potom na trávniku, aby to nezostalo iba v kabíne. Nielen ja, ale aj ostatní chlapci by mali hecovať. Nepredviedli sme nejaký oslnivý výkon, súdržným a kolektívnym výkonom sme to však ubojovali až do konca," dodal 28-ročný slovenský stopér. 

Vedenie Slavie Praha uložilo trénerom a hráčom po zápase proti Tepliciam pokutu jeden milión českých korún a za každý z troch nasledujúcich duelov (Znojmo, Chomutov, Jihlava) bez víťazstva by nasledoval peňažný trest pol milióna korún. Prvú prekážku slavisti preskočili, čakajú na nich ešte dve. "Predovšetkým nie sú pred nami iba dva duely, ale ešte minimálne dvadsaťštyri. V každom stretnutí chceme hrať čo najlepšie, aby sme dosiahli víťazstvo. A to sme chceli aj so Znojmom. Vedeli sme samozrejme, že keď nevyhráme, tak dostaneme pokutu, ale v žiadnom prípade nám to nemôže zväzovať nohy. Jednoducho musíme ísť do každého zápasu s tým, že ho chceme vyhrať," dodal Martin Dobrotka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies