Dobrotka bol na skúške v Ross County, rozhodol sa pre Slovan

NETKY.SK • 5 Január 2015, 17:25 • 2 min
Dobrotka bol na skúške v Ross County, rozhodol sa pre Slovan

BRATISLAVA - Slovenský futbalový obranca Martin Dobrotka sa po pôsobení v českom klube Slavia Praha vrátil do starého známeho prostredia. V pondelok popoludní začal so zimnou prípravou na jarnú časť sezóny 2014/2015 v kádri úradujúceho majstra Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

"Všetko to tu poznám, veľa sa nezmenilo. Som doma, to sú vždy len dobré pocity. Káder sa obmenil, ale videl som aj známe tváre. Nebude problém zvyknúť si," povedal na Pasienkoch 29-ročný univerzálny zadák. "Príliš sa nezmenil štadión ani tieto priestory, čo určite nie je dobré," povedal so smiechom Martin Dobrotka. 

 

"Vždy to začína tvrdou prácou. Od toho sa treba odraziť a ísť zápas po zápase. Bodov nie je veľa," uviedol Dobrotka na margo súčasného postavenia "belasých" v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže. Slovan je po jesennej časti na 5. priečke s 12-bodovým odstupom na vedúcu Žilinu, odohral o jeden duel menej. 

 

Martin Dobrotka sa s trénerom Jozefom Chovancom ešte detailnejšie nerozprával o svojich úlohách. "Poslednú polsezónu som hral pravého obrancu, predtým stopéra a niekedy aj defenzívneho záložníka. Dohodneme sa, ale nikde nie je napísané, že budem hrávať," poznamenal odchovanec Slovana. 

"So spoluhráčmi som sa rozlúčil, bol tam fajn kolektív. Možno im aj bolo ľúto, že som odišiel. Do úvahy prichádzalo aj zotrvanie v Slavii, ale ponúkli mi kontrakt len na pol roka, takže som zvolil inú možnosť. Myslím si, že tu by mal byť lepší káder. Dúfam, že budeme hrať aj lepší futbal," obzrel sa za anabázou v českej metropole Martin Dobrotka, o ktorého mali záujem aj v škótskom prvoligovom klube Ross County, kde pôsobí iný Slovák Filip Kiss: "Bol som tam na skúške, ponúkli mi zmluvu. Rozhodoval som sa medzi týmito dvoma konkrétnymi ponukami a zvíťazil Slovan." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies