Dobrodruha z filmu 127 hodín zatkli pre podozrenie z domáceho násilia

NETKY.SK • 9 December 2013, 10:48 • 2 min
Dobrodruha z filmu 127 hodín zatkli pre podozrenie z domáceho násilia

DENVER - V americkom meste Denver zatkli pre podozrenie z domáceho násilia známeho horolezca Arona Ralstona, ktorý svoj dramatický príbeh o uviaznutí v skalách kaňonu v štáte Utah a amputovaní vlastného predlaktia opísal v bestsellerovej knihe. Neskôr bol podľa udalosti nakrútený hollywoodsky kasový trhák "127 hodín".

slovakia

left justify in out

Zatknutie potvrdzujú väzenské záznamy, ktoré boli zverejnené v médiách v nedeľu a dnes sa na ne odvolávala tlačová agentúra Reuters. Ralstona (38) zatkli v sobotu neskoro večer a zadržiavajú ho vo väzbe v Denveri v štáte Colorado. Čelí obvineniam z napadnutia a z "deliktov voči neplnoletým". Hovorkyňa denverskej polície uviedla pre Reuters, že nemôže poskytnúť podrobnosti o incidente.

Ralston si vyslúžil pozornosť svetových médií v roku 2003, keď si vreckovým nožom odrezal pravé predlaktie, aby sa vyslobodil, pretože obrovský uvoľnený balvan ho pritlačil k stene kaňonu v Utahu.  Muž, skúsený lezec, sa vydal do odľahlého kaňonu sám a nikomu neoznámil cieľ svojho výletu. V úzkej úžľabine došlo k nehode, keď mu balvan pritlačil ruku ku skalnej stene. Po vyše päťdňovom márnom úsilí vyslobodiť sa bol nútený ruku si odrezať.

O svojich mukách napísal bestsellerovú knihu s názvom "Between a Rock and a Hard Place". V roku 2010 nakrútil režisér Danny Boyle podľa tejto udalosti film "127 hodín" s hlavnou hviezdou Jamesom Francom. Film bol nominovaný na šesť Oscarov vrátane hlavnej ceny za najlepší film.

Ralston sa má dnes postaviť pred súd. V prípadoch domáceho násilia nemôže byť podozrivý prepustený na kauciu, kým sa nepostaví pred sudcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies