Dobré víno hranice nepozná

NETKY.SK • 27 Október 2013, 18:00 • 2 min
Dobré víno hranice nepozná

SKALICA - Garanton projektu Skalická vinárska cesta – prepájame vinohradnícke regióny je Nadace Partnerství a partnermi projektu sú Mikroregión Hodonínsko, Miestna akčná skupina Strážnicko a mesto Skalica.

slovakia

left justify in out

Myšlienka prepojiť územie Skalického vinohradníckeho rajónu s úspešným produktom cestovného ruchu Moravské vinařské stezky vyústila v týchto dňoch do projektu Skalická vinárska cesta – prepájame vinohradnícke regióny. Jeho garantom je Nadace Partnerství a partnermi projektu sú Mikroregión Hodonínsko, Miestna akčná skupina Strážnicko a mesto Skalica. Projekt je realizovaný z operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika z Fondu mikroprojektov.

Realizácia projektu si vyžiadala osadenie odpočinkových miest s informačnými plochami po celej trase Skalickej vinárskej cesty. Pre prilákanie turistov zo susedných regiónov vznikli odpočinkové miesta v blízkosti hraníc medzi Holíčom a Hodonínom, medzi Skalicou a Sudoměřicami, kde sú informácie o vinárskej ceste okolo Skalice i o moravských vinárskych cestách Podluží a Strážnice. Ďalšie odpočinkové miesta s informačnými tabuľami boli osadené v Kopčanoch, Holíči, Trnovici, Prietržke, Vrádišti a Skalici.

Skalickú vinársku cestu otvorili 19. októbra zástupcovia organizátora Partnerstva pre Horné Záhorie o.z., zástupcovia z Mikroregiónu Hodonínsko, zástupcovia Miestnej akčnej skupiny Strážnicko, zástupca Nadace Partnerství a nadšenci cyklistiky. "Podujatie bolo zorganizované ako tematická cyklojazda prezentujúca chotáre miest a obcí, cez ktoré Skalická vinárska cesta prechádza. Počas spoločného podujatia sme navštívili Kopčany s prehliadkou novootvorených múzeí v žrebčíne, tamojšie obecné vlastivedné múzeum a hospodárske múzeum so zameraním na chov koní. Ďalšou zastávkou bol Holíč, v ktorom sme mali možnosť uvidieť otvorenie Hubertovej jazdy, navštívili sme tiež mestské múzeum a vínoteku na zámku. Nasledujúcou zastávkou bola obec Trnovec a priblíženie jej histórie, vinárske chotáre obcí Prietržka a Vrádište, kde mali účastníci možnosť nahliadnuť do vinárskej búdy. Na záver to boli vinohrady v chotári mesta Skalica, kde sa práve konal Deň otvorených búd," informoval za organizátorov Milan Hollý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona