Dobré správy z Charkova!

NETKY.SK • 8 September 2022, 17:00 • 2 min
Dobré správy z Charkova!

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu večer oznámil, že ukrajinské sily znovu obsadili niekoľko sídel v Charkovskej oblasti, ktoré ovládali príslušníci ruských okupačných síl. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu večer oznámil, že ukrajinské sily znovu obsadili niekoľko sídel v Charkovskej oblasti, ktoré ovládali príslušníci ruských okupačných síl. Informovala o tom agentúra AFP.
      "Tento týždeň máme dobré správy z oblasti Charkova," vyhlásil Zelenskyj v pravidelnom večernom príhovore k národu.
      Uviedol pritom, že "ukrajinská vlajka sa vrátila" do niekoľkých sídel v Charkovskej oblasti. Podľa neho však teraz nie je vhodný čas na to, aby boli tieto miesta konkrétne menované.
      Ukrajinská armáda v týchto dňoch vedie dve protiofenzívy proti ruským jednotkám na východe a juhu Ukrajiny, o ich priebehu však zverejňuje len veľmi málo informácií.
      Východoukrajinskú Charkovskú oblasť už od začiatku invázie čiastočne okupujú ruské jednotky. Samotné správne centrum regiónu, mesto Charkov, ktoré je druhým najväčším mestom Ukrajiny, sa však Rusom napriek intenzívnemu ostreľovaniu dobyť nepodarilo.
      Pozorovatelia v posledných dňoch hlásili z Charkovskej oblasti postup ukrajinských síl. Podľa spravodajcov ruskej štátnej televízie sa v utorok terčom ukrajinského útoku stalo tamojšie mesto Balaklija, ktoré je obsadené Rusmi.
      Podľa pozorovateľov sa ukrajinským vojakom darí dosahovať určité územné zisky aj v južnej Chersonskej oblasti, kde sa im podarilo vytlačiť Rusov z niekoľkých okupovaných dedín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies