Dobré správy pre Mojsejovú: Súd jej nepredĺžil väzbu!

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:06 • 2 min
Dobré správy pre Mojsejovú: Súd jej nepredĺžil väzbu!

KOŠICE – Návrh prokurátora na predĺženie väzby známej košickej podnikateľky Nory Mojsejovej o ďalšie štyri mesiace dnes zamietol sudca Okresného súdu Košice I. Väzba obvinenej z daňových podvodov tak bude trvať do 3. júla.

slovakia

left justify in out

O rozhodnutí, ktoré padlo na neverejnom zasadnutí, informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. "Prvostupňový súd sa nestotožnil s dôvodmi prokurátora uvedenými v návrhu na predĺženie väzby obvinenej," uviedla pre TASR.

 

Mediálne známa Eleonóra Mojsejová je vo väzbe od 3. septembra 2013 pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. V prípade je stíhaných vyše 20 osôb. Spôsobená škoda pre štát podľa vyšetrovania dosahuje milióny eur.

 

O predĺžení väzby o tri mesiace rozhodol okresný súd v polovici marca. Prokuratúra žiadala ďalšie predĺženie, a to aj vzhľadom na zložitosť a rozsah prípadu. Naopak, Mojsejová tvrdí, že väzba v jej prípade je nezákonná a bezdôvodná. Obvinenie z krátenia daní a poistného odmieta a väzbu vníma ako formu nátlaku, aby sa priznala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies