Dobré dievčatá vždy priťahujú zlých chlapcov

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 15:59 • 2 min
Dobré dievčatá vždy priťahujú zlých chlapcov

V súvislosti s príchodom leta sa neraz vraví aj o krátkodobej romanci. Príležitosť sa vždy nájde, veď slnkom prežiarené ulice priam lákajú, a tak nie je prekvapujúce, keď sa všade ozýva smiech a uvoľnená atmosféra praje flirtovaniu. Čo ak by ale obdobie leta prinieslo aj niečo viac? Niečo ako skutočnú lásku.

slovakia

left justify in out

V knihe je dovolené všetko, a preto aspoň v príbehu s názvom Iba s tebou, dostane čitateľ vrece plné romantiky. O literárny počin sa zaslúžili autorky Simona Kutišová a Silvia Demovičová a ich talent, ktorý je až hmatateľný, núti k obdivu.

 

img

 

Nechytia ju
Nikola spĺňa všetky predpoklady na to, aby mohla byť označená za dobré dievča. V škole sa jej darí, a keď sa neučí a mohla by si užívať prázdninovú náladu plným priehrštím, radšej si nájde brigádu. Je navyše veľkou milovníčkou športu, rýchlo pláva a ešte rýchlejšie behá. Keď totiž uteká dostatočne rezko, je malá pravdepodobnosť, že ju niekto dostihne. Tak si to často opakuje, a hoci sa zdá byť ako hrdinka ľahko čitateľná, opak je pravdou. Vznáša sa okolo nej silné tajomno, za čo vďačí aj múrom, ktoré si okolo seba vystavala naozaj precízne. Málokomu dôveruje, ak aj niekoho považuje za priateľa, zostáva naďalej ostražitá a nezabúda na odstup.

 

Prečítajte si: O sudcovi, ktorý nemal rešpekt dokonca ani pred Bohom

 

Spoza trate
Keby bola v rodine núdza o zábavu, určite ju zabezpečí Nikin mladší súrodenec. Ako vzorná sestra ho bráva na ihrisko, pozoruje detské šantenie a túla sa myšlienkami kade-tade. Potom však zbadá malého chlapca, ktorému robí sprievod starší brat. Môže byť približne v jej veku a istotne by sa o ňom dalo povedať, že je príťažlivý.

 

O Damiánovi (tak sa neznámy chlapec volá), napokon vyjde najavo niekoľko pomerne zaujímavých skutočností. Je drzý, zaváňa problémami a býva na nesprávnom sídlisku. Pochádza z miesta spoza trate, ktoré je známe dílermi, drogami, vysokou mierou kriminality a všeličím iným.

 

img

 

Keď však medzi nimi preskočí povestná iskra a Nikola viac nevládze predstierať, že sa jej v jeho prítomnosti nerozbúši srdce, môžeme očakávať drámu ako sa patrí.

 

Mohlo by vás zaujať: Zdá sa, že džentlmeni sú opäť v móde

 

Jediné slovo
Iba s tebou je príbeh vhodný nielen na pláž. Neodporúčam ho čítať iba v júli či v auguste, a už vôbec netvrdím, že by sa doň malo ponoriť s malým očakávaním. Skrýva oveľa viac, než sa zdá, pretože nielenže je zápletka dokonale premyslená, dialógy osviežujúco autentické a romantická linka nepôsobí ani trochu otravne, ale ešte je aj prudko návyková. Nedá sa jednoducho prestať otáčať stranu za stranou a rozlúštenie toho, ako napokon všetko dopadne, sa v tej chvíli zdá byť najdôležitejší problém, aký kedy existoval.

 

Po prehltnutí záveru, pri ktorom sa, mimochodom, dozvieme, že sa chystá pokračovanie, neostane nič iné ako povzdych a jediné slovo. Wau!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona