Dobrá správa: Zdravotný stav Hany Hegerovej sa zlepšuje

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 14:05 • 2 min
Dobrá správa: Zdravotný stav Hany Hegerovej sa zlepšuje

BRATISLAVA - Zdravotný stav speváčky Hany Hegerovej, ktorá v decembri prekonala srdcovú príhodu, sa neustále zlepšuje. Pre portál iDNES.cz to uviedol jej vnuk Matouš Heger.

slovakia

left justify in out

"Jej životná filozofia a obzvlášť akási skrytá energia, ktorú vyžaruje, mi dáva nádej, že tento svoj ťažký boj vyhrá," vyhlásil. To, že sa Hegerovej stav naďalej zlepšuje, potvrdili aj predstavitelia vydavateľstva Supraphon.

 

Osemdesiattriročnú rodáčku z Bratislavy hospitalizovali v decembri v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici po akútnom infarkte myokardu. Speváčku následne uviedli do umelého spánku, neskôr ju prebudili a potom opäť uviedli do umelého spánku. Po dvoch týždňoch ju previezli na koronárnu jednotku Nemocnice Na Homolce, kde sa lekárom podarilo jej stav stabilizovať. 

 

Hana Hegerová odštartovala spevácku kariéru v roku 1957 na pódiu v bratislavskom kabarete Tatra Revue. Po odchode do Prahy prijala angažmán v hudobnom divadle Rokoko. V rokoch 1961 až 1966 bola jednou z opôr dnes už legendárneho divadla Semafor a to v predstaveniach Zuzana je zase sama doma, Šest žen či Dobře placená procházka. Neskôr rozbehla sólovú kariéru, v roku 1967 hosťovala i v parížskej Olympii. Ako filmová herečka hrala aj pod režisérskou taktovkou Miloša Formana a to konkrétne vo filme Konkurs (1963). V roku 2002 si od už zosnulého prezidenta Václava Havla prevzala medailu Za zásluhy. Predvlani uviedla na trh trojCD Zlatá kolekce 1957 - 2010, ktoré obsahuje aj hity ako Levandulová, Čerešne a mnoho ďalších. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies