Dobrá správa z Nórska: Malú Maxine, ktorú odobrala sociálka, vrátili rodičom

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 16:32 • 2 min
Dobrá správa z Nórska: Malú Maxine, ktorú odobrala sociálka, vrátili rodičom

OSLO - Sociálny úrad v nórsku Barnevernet odobral v roku 2015 slovensko-nórskej manželskej dvojici ich dcérku Maxine. Dôvod odobratia dieťaťa bol úplne absurdný.

slovakia

left justify in out

Nórska sociálka zobrala malú Maxine rodičom Slovákovi Andrejovi a matke pôvodom z Nórska Sare, kvôli „nedostatočnému očnému kontaktu“. Matka Sara je nepočujúca, pretože prekonala zápal mozgových blán, a preto podľa úradov nedokáže svojej dcérke zabezpečiť adekvátnu starostlivosť.

 

img

 

Obaja rodičia sa pustili do boja s nórskou sociálkou a ich snahy priniesli pozitívny výsledok. Ich ročná dcérka Maxine je naspäť v ich opatere. „Áno súd rozhodol pre navrátenie dieťaťa do starostlivosti rodičov,“ povedala pre český denník Blesk.cz babička Maxine Jana.

 

O prípade malej Maxine sa dočítate TU!

 

 

 

Dovolene navstevy rodicov su raz za dva tyzdne na 1 hodinu. Matka sa snazi ,aby nestratila mliecko ,denne mlieko odsava a vylieva,aby mohla raz za dva tyzdne nakojit svoju dceru.

Posted by Vráťte Maxine rodičom on Saturday, April 25, 2015

 

Do prípadu sa zamiešal aj predseda strany Sme Rodina, podnikateľ Boris Kollár. Ten na tento absurdný prípad upozornil aj ministra Jána Richtera. Kollár na svojom Facebooku zverejnil vide s popisom „VYHRALI SMEEEEE !!!! Maxine ide späť na Slovensko !!!! Vrátia nám ju!“

 

 

VYHRALI SMEEEEE !!!! Maxine ide spat na Slovensko !!!! Vratia nam ju !

Posted by Boris Kollar on Wednesday, March 9, 2016



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies