Dobrá správa: Výrazne by sa nemalo ochladiť do 20. novembra

NETKY.SK • 7 November 2013, 15:19 • 2 min
Dobrá správa: Výrazne by sa nemalo ochladiť do 20. novembra

BRATISLAVA - Na Slovensku by sa nemalo do 20. až 21. novembra výrazne ochladiť, postupne sa ochladzovať bude už počas mesiaca a v poslednej dekáde bude ochladzovanie pokračovať, nebude to však výrazné.

slovakia

left justify in out

Pre nedostatok predpovedných materiálov však nie je možné prudký pokles teplôt v tomto období ani potvrdiť ani vyvrátiť, agentúru SITA o tom informovala meteorologička z Odboru predpovedí a výstrah Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Dagmar Krišková. Počasie počas tohtoročnej jesene, ktorá trvá z meteorologického hľadiska od 1. septembra do 30. novembra, zaznamenalo zatiaľ viacero vybočení z rámca dlhodobých normálov. "Najviac ľudí zrejme zaujali opakujúce sa a výnimočné dlhé teplé obdobia," poznamenala.

Oddnes do soboty 9. novembra opäť prúdi nad naše územie teplejší vzduch. To je dôvod, že pri zemi budú za priaznivých podmienok, bez zrážok či hmiel, teploty prevyšujúce dlhodobé normály pre toto ročné obdobie. Príkladom takého dňa bude piatok 8. novembra. "Cez víkend sa však viac zamračí a postupne sa rozprší, následne sa bude ochladzovať a premenlivé počasie s chladným vzduchom a častými zrážkami by malo pokračovať približne do 15. novembra," priblížila Krišková. 

Druhá polovica mesiaca sa začne suchším a postupne cez deň aj o niečo teplejším počasím, denné teploty však už budú zodpovedať dlhodobým normálom. V poslednej dekáde sa už bude podľa meteorologičky pozvoľna ochladzovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies