Dobrá správa: Schumacher čoskoro bude viesť relatívne normálny život

NETKY.SK • 7 Október 2014, 18:57 • 2 min
Dobrá správa: Schumacher čoskoro bude viesť relatívne normálny život

BRUSEL - O zdravotnom stave niekdajšieho nemeckého jazdca motoristickej formuly 1 Michaela Schumachera vyvstala jedna z najoptimistickejších správ počas ostatných mesiacov po zimnom ťažkom úraze.

slovakia

left justify in out

"Smieme vychádzať z toho, že čoskoro bude môcť viesť relatívne normálny život. Bojuje. Jeho stav bude lepší, čo je veľmi dôležité. Nemenej fakt, že je teraz so svojou rodinou," povedal pre belgickú televíznu stanicu RTL prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) a dlhoročný šéf tímu Ferrari v čase Nemcovej najväčšej pretekárskej slávy Jean Todt, ktorý Schumachera navštívil minulý týždeň v jeho dome pri Ženevskom jazere. 

 

"S veľkou pravdepodobnosťou sa však dá vyhlásiť, že Michael už nikdy nebude pilotovať monopost F1," podotkol Todt. 

 

Šesťdesiatosemročný Todt viedol "scuderiu" v rokoch 1993 - 2008, Schumacher získal pre túto formáciu päť titulov za sebou v sezónach 2000 - 2004 (predtým triumfoval aj v rokoch 1994 a 1995 v službách Benettonu). 

Štyridsaťpäťročný Schumacher sa od septembra zotavuje v domácom prostredí. Nemca prepustili zo zariadenia vo švajčiarskom Lausanne a previezli ho do Glandu neďaleko Ženevy. Úspešný pretekár na penzii spadol 29. decembra minulého roka pri lyžovačke s priateľmi vo francúzskom stredisku Méribel tak nešťastne, že narazil hlavou do skaly. Lekári v Grenobli ho po dvoch operáciách mozgu udržovali v umelom spánku. Preberať ho začali koncom januára, o prebudení informovali v polovici júna a hneď ho previezli do Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies