Dobrá správa: Pri cestovaní do Spojených arabských emirátov už Slováci nebudú potrebovať víza

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 14:05 • 2 min
Dobrá správa: Pri cestovaní do Spojených arabských emirátov už Slováci nebudú potrebovať víza

BRATISLAVA - Spojené arabské emiráty zrušia vízovú povinnosť aj občanom ďalších 12 európskych krajín.

slovakia

left justify in out

Slovenskí občania - držitelia bežných cestovných pasov - už nebudú od 22. marca potrebovať pri cestách do Spojených arabských emirátov (SAE) vízum. Rozhodnutie dnes slovenskému ministerstvu zahraničných vecí potvrdil nótou rezort diplomacie SAE.

 

Okrem Slovenskej republiky zrušia vízovú povinnosť (nevzťahuje sa na držiteľov služobných ani diplomatických pasov) občanom ďalších 12 európskych krajín - Poľska, Slovinska, Českej republiky, Litvy, Maďarska, Lotyšska, Estónska, Malty, Cypru, Chorvátska, Rumunska a Bulharska. Tento krok nadväzuje na schválenie návrhu na zrušenie vízovej povinnosti pre SAE a ďalšie štáty v pléne Európskeho parlamentu 27. februára. 

 

Zrušenie vízovej povinnosti podľa rezortu diplomacie podporí rozvoj politických vzťahov, hospodárskej a obchodnej spolupráce, vzájomných investícií a turistického ruchu medzi Slovenskou republikou a SAE. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona