Dobrá správa pre Mourinha a celý Real, Kaka sa vracia do formy

NETKY.SK • 28 September 2011, 22:04 • 2 min
Dobrá správa pre Mourinha a celý Real, Kaka sa vracia do formy

Dobrá správa pre Mourinha a celý Real, Kaka sa vracia do formy - Futbal Španielsky futbalový klub Real Madrid sa teší z výkonov brazílskeho futbalistu Kaka, ktorý sa postupne vracia do starej formy. Dvadsaťdeväťročný špílmacher bol po príchode do tímu bie

slovakia

left justify in out

img

Španielsky futbalový klub Real Madrid sa teší z výkonov brazílskeho futbalistu Kaka, ktorý sa postupne vracia do starej formy.
Dvadsaťdeväťročný špílmacher bol po príchode do tímu "bieleho baletu" na konci sezóny 2008/09 z milánskeho AC za takmer 70 miliónov eur len tieňom hráča, ktorý v roku 2007 získal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) ocenenie pre najlepšieho hráča roka. Pokles formy nastal aj v dôsledku série zranení a nevyhnutnej operácie kolena, ktorej sa podrobil po minuloročných MS v JAR.
V utorňajšom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov Kaka potvrdil herný progres, keď v súboji s Ajaxom Amsterdam zaznamenal pri víťazstve 3:0 gól a prsty mal tiež v zostávajúcich dvoch zásahoch Realu. Asistent trénera Aitor Karanka, ktorý pri odpykávaní si trestu hlavného kouča Joseho Mourinha viedol mužstvo, stiahol brazílskeho reprezentanta v 75. minúte a doprial mu ovácie publika na Štadióne Santiaga Bernabeua. "Má za sebou skutočne ťažké obdobie. Vidieť však znovu šťastný úsmev na jeho tvári je zadosťučinením pre nás všetkých, ktorí sme mu neprestali veriť. Taký skvelý hráč ako on, obzvlášť s prihliadnutím na to, čím si prešiel, si zaslúži byť opäť šťastný," uviedol Karanka na pozápasovej tlačovej konferencii.
Kaka svojimi výkonmi zaujal už v prípravných zápasoch a hneď v prvom kole španielskej súťaže strelil gól pri debakli Realu Zaragoza v pomere 6:0. Mourinho dosiaľ dával na poste špílmachra prednosť nemeckému reprezentantovi Mesutovi Özilovi. Podľa niektorých zdrojov mal dokonca Kaka v letnom prestupovom období opustiť Real za približne polovičnú sumu, ktorú na jeho získanie vynaložili Madridčania.
Kakovi vyjadril podporu aj spoluhráč a brankár Iker Casillas. "Vieme, aké má obrovské hráčske i ľudské kvality, stále mu veríme. Cíti záväzok voči sebe, spoluhráčom i celému klubu. Všetci si želáme, aby bol tým kým predtým. Vieme však, aké sú médiá. Ak nepodá perfektný výkon, znova sa stane terčom kritiky," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies