Dobrá správa pre Kramného: Podľa Egypťanov je nevinný!

NETKY.SK • 28 Február 2014, 17:22 • 2 min
Dobrá správa pre Kramného: Podľa Egypťanov je nevinný!

PRAHA - O odložení prípadu záhadnej otravy dvoch českých turistiek v egyptskom letovisku Hurghada tamojšími orgánmi informoval dnes internetový server TN.cz s odvolaním sa na právníka Kirolisa Izzata Bašíra, ktorý je členom egyptskej advokátskej komory a podľa vlastných slov má prístup k vyšetrovaciemu spisu.

slovakia

left justify in out

"Kauzu Kramný už prokuratúra v Egypte uzatvorila. Prokurátor vydal rozhodnutie 16. februrára." Prípad odložili, uviedol spomínaný zdroj.

Podľa slov hovorkyne českého rezortu zahraničných vecí Johany Grohovej sa neoficiálne informácie, ktoré má ministerstvo k dispozícii, naozaj dajú takto interpretovať. Oficiálne informácie však Praha stále nemá, aj keď ich od egyptskej strany žiadala. Tamojšia prokuratúra však nemá povinnosť oznamovať ich, vyplynulo zo slov hovorkyne.

Egyptská polícia nepreukázala, že by obete, matku a dcéru, otrávil ich manžel a otec Petr Kramný, ktorý je však už viac ako týždeň vo väzbe, pretože ho polícia z vraždy obvinila na základe dôkazov získaných v ČR, píše internetový server Novinky.cz.

Moravskosliezská polícia ho podozrieva z dvojnásobnej vraždy, Informáciu o odložení prípadu v Egypte však ani vyšetrovatelia v ČR, ani advokát obvineného Jaromír Richter nemajú. Podľa jeho názoru polícia nemá žiadny dôkaz, všetko opiera o výpovede známych obvineného a ich známych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies