Dobrá správa pre deti: V Rači zrekonštruujú detské ihriská

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 15:58 • 2 min
Dobrá správa pre deti: V Rači zrekonštruujú detské ihriská

BRATISLAVA - Rekonštrukcia, modernizácia, údržba a oprava detských ihrísk sú v bratislavskej mestskej časti Rača plánované každoročne. V tomto roku boli na opravu vybrané ihriská na Mudrochovej a Plickovej ulici. Obidve budú štýlovo odlišné od klasických ihrísk a slúžiť by mali na hru nielen malých detí, ale tiež na športové aktivity väčších.

slovakia

left justify in out

Budú ponúkať netradičné hry na rozvoj fyzických zdatností, trénovanie koordinácie, stability, kreatívnej hry na zdanlivo jednoducho riešenom priestore. "Ihrisko na Mudrochovej ulici je zo strany rodičov veľmi obľúbené z viacerých dôvodov. V lete je tam tieň, nachádza sa v príjemnom prostredí parku a je ďalej od cesty. Po rekonštrukcii bude ihrisko moderné, farebné, priestor dotvoria terénne modelácie. Predpokladané náklady na rekonštrukciu tohto ihriska sú 40.000 eur," povedala pracovníčka oddelenia životného prostredia Miestneho úradu v Rači Eva Lalinská. Čo sa týka ihriska na Plickovej ulici, to doplnia v prvej etape exteriérové fitnes prvky, ktoré budú slúžiť pre deti, mládež a tiež dospelých. V druhej časti ihriska neskôr osadia väčšiu preliezačkovú zostavu pre staršie deti. "Predpokladané náklady na vynovenie ihriska na Plickovej sú 20.000 eur. Momentálne prebieha prieskum trhu na výber dodávateľa. Realizovať by sa to malo do konca augusta," dodala Lalinská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies