Dobrá správa pre bratislavských vodičov: Mesto začína s opravami výtlkov

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 12:49 • 2 min
Dobrá správa pre bratislavských vodičov: Mesto začína s opravami výtlkov

BRATISLAVA - Bratislavská samospráva budúci týždeň spúšťa rozsiahlu opravu výtlkov na bratislavských cestách, ukončiť by ich mali začiatkom letných prázdnin.

slovakia

left justify in out

Práce sa začnú v utorok 14. mája na Rusovskej a Panónskej ceste, na Starých gruntoch či Podháji. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Počas pracovných dní budú opravovať poškodené úseky štvorprúdových ciest a cez víkend sa bude pracovať na ostatných cestách v správe Bratislavy. Vodiči musia počítať s obmedzeniami, cesty budú pri opravách čiastočne uzatvorené a doprava na nich môže byť výrazne zhustená.

Ako informoval Andrassy, na základe rozhodnutia bratislavského primátora Milana Ftáčnika bude magistrát robiť mimoriadne opravy ciest v spolupráci s vysúťaženými dodávateľmi do začiatku letných prázdnin. Na opravu ciest má samospráva 3,3 milióna eur, v tejto sume je započítaná dotácia vlády Slovenskej republiky, ktorá pre mesto na opravu výtlkov vyčlenila 1,3 milióna eur. Medzi vyčlenenými peniazmi je aj dotácia jeden milión eur z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja. Podľa Andrassyho dodávatelia musia mestu predkladať fotodokumentáciu pred opravami a po ich vykonaní. Pri technologickom postupe, vyfrézovaní, vyčistení a následnom zaliatí cesty dodávatelia prác garantujú 60 mesačnú záruku. 

Opravu ciest mesto spúšťa v mimoriadnom režime. Každý opravovaný úsek musí mať schválený projekt organizácie dopravy a to podľa Andrassyho nepriamo oddialilo spustenie celého projektu. Opravy ciest môžu obyvatelia sledovať na oficiálnej stránke mesta www.bratislava.sk, svoje podnety k nebezpečným výtlkom môžu posielať na e-mailovú adresu vytlk@bratislava.sk. Podľa Andrassyho najviac podnetov prichádza k stavu Račianskej cesty, tú chce mesto opraviť v najbližších týždňoch aj vďaka dotácii od Bratislavského kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies