Dobrá správa: Pracovníkom verejnej a štátnej služby sa budú zvyšovať platy!

NETKY.SK • 25 November 2013, 10:51 • 2 min
Dobrá správa: Pracovníkom verejnej a štátnej služby sa budú zvyšovať platy!

BRATISLAVA - Zástupcovia zamestnancov vo verejnej a štátnej službe v pondelok so zástupcami zamestnávateľov podpísali dve kolektívne zmluvy vyššieho stupňa (KZVS) na rok 2014.

slovakia

left justify in out

Ako v príhovore pred podpisom zmlúv uviedol premiér Robert Fico, v každej tarifnej triede sa platy zvýšia o 16 eur, čo si vyžiada 90 mil. eur ročne. "Po troch rokoch stagnovania platov padlo vážne rozhodnutie," uviedol. Upozornil, že Slovensko má tretie najnižšie mzdy v Európskej únii.

Podpísané KZVS podľa Fica zachovávajú platné sociálne benefity, ako je týždeň dovolenky a jedno odchodné navyše, skrátenie pracovného času o 0,5 hodiny denne, či príspevok zamestnávateľov do tretieho dôchodkového piliera. 

Signatármi kolektívnych zmlúv sú splnomocnení zástupcovia zamestnávateľov, reprezentovaní vládou SR, Združením miest a obcí Slovenska a predstaviteľmi samosprávnych krajov, a zástupcovia zamestnancov, reprezentovaní Konfederáciou odborových zväzov SR, Nezávislými kresťanskými odbormi Slovenska a Všeobecným slobodným odborovým zväzom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona