Dobrá správa: Počet chorých na chrípku klesol

NETKY.SK • 27 Február 2015, 14:36 • 2 min
Dobrá správa: Počet chorých na chrípku klesol

BRATISLAVA - Úradu verejného zdravotníctva lekári tento týždeň nahlásili 93 877 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO), informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

slovakia

left justify in out

Chorobnosť tak oproti minulému týždňu klesla o 6,4 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Trnavskom kraji, najnižšiu v Prešovskom. Najviac chorých bolo detí do päť rokov. Komplikácie lekári zaznamenali u 2 247 pacientov, medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (1 174), zápaly pľúc (712) a zápaly uší (361).

 

Lekári hlásili 15 713 ochorení na chrípku a chrípke podobné ochorenia. Oproti minulému týždňu tak chorobnosť na chrípku klesla o 11,9 percenta. Najviac chorých na chrípku bolo v Trnavskom kraji, najmenej v Košickom. Najviac chorých bolo detí do päť rokov. 

 

Pre ochorenia zavreli 54 materských škôl (tri v Bratislavskom kraji, štyri v Košickom, sedem v Nitrianskom, štyri v Prešovskom, 34 v Trnavskom kraji a dve v Žilinskom), 34 základných škôl (po jednej v Bratislavskom a Banskobystrickom kraji, 11 v Nitrianskom a 21 v Trnavskom kraji). Tiež zavreli sedem stredných škôl (jednu v Banskobystrickom kraji, štyri v Trnavskom a dve v Žilinskom kraji). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies