Dobrá správa: Po ústupe eboly otvoria v pondelok v Guinei školy

NETKY.SK • 16 Január 2015, 16:28 • 2 min
Dobrá správa: Po ústupe eboly otvoria v pondelok v Guinei školy

AKKRA - Všetky školy, ktoré museli v západoafrickom štáte Guinea zatvoriť z dôvodu prevencie pred šírením nákazy ebola, otvoria už v pondelok. Povedal to dnes guinejský minister zdravotníctva Remy Lamah, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Minister Lamah na dnešnej tlačovej konferencii v rámci summitu krajín regionálneho Hospodárskeho spoločenstva západoafrických štátov (ECOWAS) v ghanskej Akkre dodal, že otvorenie škôl je dôsledkom toho, že sa "situácia zlepšila".
     

V Libérii sa školy opätovne otvoria "nasledujúci mesiac", povedala pre AP libérijská chargé d'affaires v Ghane Musu Ruhleová.
     

V Sierre Leone, štáte, ktorý najviac zasiahla epidémia eboly, ostanú školy naďalej zatvorené.
     

"Monitorujeme situáciu a potom prijmeme rozhodnutie," povedal sierraleonský minister zdravotníctva Foday Sawi Lahai. "Doviezli sme teplomery, ktoré budú v školách používať ľudia, čo sa vyliečili. Pokiaľ sa toto podarí zrealizovať a zníži sa počet prípadov, zvážime to (otvorenie škôl)," dodal.
     

Zatiaľ najhoršia epidémia eboly si od jej vypuknutia vlani v marci vyžiadala vyše 8400 ľudských životov z približne 21.200 nakazených ľudí. Tieto údaje sa týkajú predovšetkým troch západoafrických krajín - Libérie, Sierry Leone a Guiney, informovala v stredu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Všetky tri krajiny zaznamenali podľa WHO najnižší týždenný počet nových prípadov za posledné mesiace.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona