Dobrá správa: Guinejský študent sa úspešne vyliečil z eboly

NETKY.SK • 10 September 2014, 16:02 • 2 min
Dobrá správa: Guinejský študent sa úspešne vyliečil z eboly

DAKAR - Prvý prípad ochorenia na ebolu v Senegale, 21-ročný študent zo susednej Guiney, ktorý prišiel do krajiny v auguste, sa vyliečil.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdroje.
     

"V piatok sme vykonali prvý krvný test, ďalší o 48 hodín neskôr a oba z nich boli negatívne. Sú to veľmi dobré správy pre pacienta, ako aj celú krajinu," uviedol senegalský minister zdravotníctva Papa Amadou Diack.
     

Senegalské úrady monitorujú 67 osôb, ktoré s týmto mužom došli do kontaktu, a pokúšajú sa vystopovať jeho vyše 1000-kilometrovú trasu z juhozápadnej Guiney do Senegalu.
     

Približne 33 ľudí je umiestnených v karanténnom dome ležiacom v husto osídlenej dakarskej štvrti Parcelles Assainies, kde sa študent koncom augusta zdržiaval po svojom príchode do senegalskej metropoly.
     

Podľa Medzinárodnej zdravotníckej organizácie (WHO) sú v Senegale ďalšie dva potvrdené prípady podozrenia na ebolu. Najhoršia epidémia vírusu eboly si už vyžiadala najmenej 2296 mŕtvych, najmä v Guinei, Sierre Leone a Libérii.
     

V najviac postihnutej Libérii sa epidémia šíri exponenciálne, pričom sa predpokladá, že v nasledujúcich troch týždňoch pribudnú tisíce ďalších infikovaných, tvrdí WHO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies