Do zoo v Bojniciach sa po rokoch vrátili paovce hrivnaté

NETKY.SK • 19 December 2014, 16:34 • 2 min
Do zoo v Bojniciach  sa po rokoch vrátili paovce hrivnaté

BOJNICE - Od tohto týždňa sa môže Zoologická záhrada v Bojniciach pochváliť novými obyvateľmi - zatiaľ trojčlenným stádom paoviec hrivnatých, ktoré umiestnila do vyhliadkového výbehu. Zoo už tento druh v minulosti chovala, nové jedince sa do nej vrátili po 13-ročnej prestávke. Zoo Bojnice o tom informuje na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Ešte pred ich dovozom sme im upravili výbeh a doplnili ho 20 tonami veľkých skál, ktoré majú slúžiť pre zlepšenie komfortu ich života. V afrických horských terénoch zvládajú pohyb po náročných strminách a skalách, tak sme im chceli takéto podmienky v rámci možností aspoň trocha priblížiť," uvádza zoo.  
     

Zvieratá získala záhrada výmenou od skúseného privátneho chovateľa, ktorý tieto kopytníky chová vo zvernici. "Samec a dve samice majú tri roky, jedna samica je štvorročná. Štvrtá samica sa nezmestila do prepravnej debny a pricestuje až v novom roku," dodala zoo. 
     

V Bojniciach počas 35 rokov prechádzajúceho chovu tohto severoafrického horského kopytníka s dlhou hrivou odchovali celkom 56 jeho mláďat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona