Do zdravotníctva má ísť budúci rok o 80 mil. eur viac

NETKY.SK • 22 Október 2014, 12:46 • 2 min
Do zdravotníctva má ísť budúci rok o 80 mil. eur viac

BRATISLAVA - Celkový objem finančných prostriedkov, ktoré by mali v budúcom roku smerovať na zdravotnú starostlivosť, by sa mal v porovnaní s týmto rokom zvýšiť o 80 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní s prezidentom Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) Mariánom Petkom to pre agentúru SITA uviedol predseda parlamentného zdravotníckeho výboru Richard Raši. "Ak by sa toto udialo, tak zdravotné poisťovne by posunutím týchto prostriedkov poskytovateľom zdravotnej starostlivosti dokázali vytvoriť priestor na to, aby poskytovatelia vedeli vykompenzovať zvýšené nároky, ktoré súvisia so zvýšením minimálnej mzdy," povedal Raši.

 

Všeobecná zdravotná poisťovňa už podľa neho deklarovala, že by zvýšené finančné zdroje posunula poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. 

Takýto prísľub podľa šéfa ANS Mariána Petka na minulotýždňových rokovaniach dali asociácii nemocníc všetky zdravotné poisťovne. "Deklarovali, že ak finančných prostriedkov bude viac, tak nemocnice združené v ANS dostanú vyššie príjmy a tieto peniaze by sme použili na zvýšené platy," povedal Petko pre agentúru SITA. Ak bude podľa neho rozpočet na zdravotnú starostlivosť budúci rok vyšší o 80 mil. eur, tak by mohla byť v zdravotníctve pokojná situácia. "Zatiaľ sme maximálne spokojní," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies