Do zdravotného poistenia ObamaCare sa prihlásili už štyri milióny ľudí

NETKY.SK • 26 Február 2014, 07:41 • 2 min
Do zdravotného poistenia ObamaCare sa prihlásili už štyri milióny ľudí

WASHINGTON - Počet Američanov, ktorí sa prihlásili do systému zdravotného poistenia v rámci prelomovej reformy známej ako ObamaCare z dielne kabinetu prezidenta Baracka Obamu, dosiahol štyri milióny. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na Biely dom.

slovakia

left justify in out

Obama údaje zverejnil na "národnom organizačnom summite" neziskovej skupiny Organizing for Action (OFA), ktorá vznikla zo základne stúpencov pomáhajúcich pri jeho predvolebnej kampani v roku 2012. Prezident svojich priaznivcov vyzval, aby pokračovali v oslovovaní ľudí so zámerom vstupu do systému poistenia.
      

Obamova reforma, schválená Kongresom ešte v roku 2010, je najambicióznejšou v krajine od 60. rokov 20. storočia, čo sa týka komplexných zmien zdravotného poistenia. Zákon garantuje poistenie miliónom Američanov, ktorí ho nemajú zriadené. Väčšina z nich je poistená cez zamestnávateľa, ďalší si poistenie hradia sami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies