Do záverečnej nominácie Portugalska sa nedostal Quaresma

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 09:56 • 2 min
Do záverečnej nominácie Portugalska sa nedostal Quaresma

LISABON - Krídelník Ricardo Quaresma chýba v záverečnej nominácii Portugalska na majstrovstvá sveta vo futbale v Brazílii. Hráč FC Porto figuroval v širšom výbere a mohol sa do národného tímu Portugalska vrátiť po dvoch rokoch, tréner Paulo Bento ho však napokon nenominoval. Do mužstva sa dostal útočník Nani, ktorý vinou zranení odohral za Manchester United len dvanásť zápasov.

slovakia

left justify in out

"Nani mal problémy do marca, odvtedy išla jeho výkonnosť hore a normálne trénuje," vysvetlil tréner Paulo Bento. Ďalší útočník Rafa z Bragy má na svojom konte jeden reprezentačný duel, stredopoliar William Carvalho zo Sportingu Lisabon dva. 

 

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid je najväčšou hviezdou konečnej nominácie, ofenzívneho hráča Realu Madrid trápi pred finále Ligy majstrov zranenie. "Ideme podľa plánu, bude pripravený na MS," vyhlásil Bento. Portugalsko vyžrebovali na MS do G-skupiny spoločne s Nemeckom, Ghanou a USA. Turnaj začne 16. júna v Salvadore proti Nemecku. Portugalský tím sa stretne v stredu, v rámci prípravy odohrá do začiatku turnaja tri zápasy. 

Nominácia Portugalska na futbalové MS 2014: 
Brankári: Beto (FC Sevilla/Šp.), Eduardo (Braga), Rui Patrício (Sporting Lisabon) 
Obrancovia: André Almeida (Benfica Lisabon), Bruno Alves (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Fábio Coentrao, Pepe (obaja Real Madrid, Šp.), Joao Pereira, Ricardo Costa (obaja FC Valencia, Šp.), Luís Neto (Zenit Petrohrad, Rus.) 
Stredopoliari: Rúben Amorim (Benfica Lisabon), Joao Moutinho (AS Monaco, Fr.), Miguel Veloso (Dynamo Kyjev, Ukr.), Raul Meireles (Fenerbahce Istanbul, Tur.), William Carvalho (Sporting Lisabon) 
Útočníci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Šp.), Éder, Rafa (obaja Braga), Hélder Postiga (Lazio Rím, Tal.), Hugo Almeida (Besiktas Istanbul, Tur.), Nani (Manchester United/Angl.), Silvestre Varela (FC Porto), Vieirinha (Wolfsburg/Nem.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies