Do výzvy Vykroč na vrchol sa zaregistrovalo takmer 2000 turistov

NETKY.SK • 3 November 2022, 08:44 • 2 min
Do výzvy Vykroč na vrchol sa zaregistrovalo takmer 2000 turistov

VYSOKÉ TATRY - Celoslovenská turistická výzva Vykroč na vrchol má za sebou druhý ročník, úlohou turistov bolo od 18. júna do 29. októbra zdolať štyri slovenské vrcholy a so svojimi fotografiami sa pochváliť na sociálnej sieti. Do iniciatívy Národného športového centra (NŠC) sa zaregistrovalo takmer 2000 ľudí, čo je sedemkrát viac ako v minulom roku.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ centra Vladimír Baluška skonštatoval, že druhý ročník bol vďaka tomu úspešný. "Naším cieľom bolo motivovať ľudí, aby do svojho života zaradili turistiku, ktorá je jedným z najideálnejších druhov pohybu," skonštatoval Baluška. NŠC túto medzigeneračnú výzvu zorganizovalo v rámci programu Erasmus+. Jej cieľom bolo zvýšiť povedomie o zdravom životnom štýle a zlepšiť zdravotný stav ľudí naprieč generáciami. Úlohou zaregistrovaných bolo zdolať Téryho alebo Zbojnícku chatu, Ďumbier, Kriváň a Rysy. Pre tých menej zdatných, ktorí si netrúfali na slovenské "dvojtisícovky", pripravili organizátori septembrovú výzvu Vykroč na vrchol, Slovensko, ktorá podľa Balušku taktiež zožala úspech. Zatiaľ čo v hlavnej výzve šlo o prevýšenia, v doplnkovej najmä o radosť z pohybu. Úlohou turistov bolo vykročiť na akýkoľvek štít, vrchol či kopec na Slovensku, a to bez ohľadu na prevýšenia či prejdené kilometre. Do výzvy sa zapojili aj celé spoločnosti. Kampaň naprieč sociálnymi sieťami zasiahla 300.000 ľudí. "Teší nás toto číslo. Veríme, že sa nám do hôr podarilo prilákať nových turistov, ktorí prechádzky v našej prírode zaradia do svojho života," dodal Baluška s tým, že už teraz začínajú s prípravami tretieho ročníka a turisti sa môžu tešiť na viacero noviniek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona