Do výzvy prezidenta Kisku proti extrémizmu sa prihlásila stovka tímov, svojou kreativitou chcú zabojovať proti extrémizmu

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 10:47 • 2 min
Do výzvy prezidenta Kisku proti extrémizmu sa prihlásila stovka tímov, svojou kreativitou chcú zabojovať proti extrémizmu

BRATISLAVA - Do výzvy proti extrémizmu slovenského prezidenta Andreja Kisku sa do uzávierky v pondelok (15. 5.) prihlásilo 139 tímov.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR. "Kreatívci, programátori, psychológovia či študenti navrhli rôzne webstránky, aplikácie, kampane, videá, hry a učebné pomôcky pre školy, ktoré môžu pomôcť vyrovnať sa s nárastom extrémizmu v spoločnosti," uviedol Lipták.

 

"Som naozaj hrdý na to, že Slováci chcú pomôcť a ukázať, že im nie je jedno, čo sa v spoločnosti deje," povedal prezident Andrej Kiska, pričom výsledný počet 139 tímov označil za úžasné číslo.

 

"Chcem sa všetkým prihláseným poďakovať a chcel by som ich zároveň poprosiť, aby nepoľavili v aktivite a dotiahli svoje návrhy do konca. Aby sme nečakali, kde sa nástup extrémizmu a fašizmu skončí," dodal prezident.

 

Zo zaslaných návrhov vyberie porota päť najlepších, ktoré budú mať takmer mesiac na realizáciu svojich návrhov. Počas tohto času budú mať tímy k dispozícii aj základný mentoring od členov poroty. Tá bude zložená z členov tímu prezidenta, neziskovej organizácie Slovensko.Digital, odborníkov na extrémizmus a marketing.

 

Predstavenie návrhov sa uskutoční 12. júna v Prezidentskom paláci. Členovia víťazného tímu budú súčasťou prezidentovej delegácie pri jednej zo zahraničných ciest, kde budú mať možnosť bližšie spoznať špičkové inovácie, výskum a startupy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies