Do volieb pôjde SaS sama, kandidátku povedie Sulík, bude na nej aj OKS

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:58 • 2 min
Do volieb pôjde SaS sama, kandidátku povedie Sulík, bude na nej aj OKS

BRATISLAVA - Strana SaS pôjde do parlamentných volieb samostatne. Ku koalícii OĽaNO-NOVA sa teda nepripojí. Kandidačnú listinu povedie predseda strany a europoslanec Richard Sulík. Ak by sa liberáli dostali do reformnej vlády, vzdá sa mandátu v Európskom parlamente.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Sulík s tým, že na kandidačnú listinu vezme SaS aj dvoch kandidátov strany OKS.

 

"Strana SaS bude v najbližších parlamentných voľbách kandidovať samostatne. Túto kandidátku povediem ja osobne," vyhlásil Sulík. Republiková rada tak rozhodla preto, že strana chce dať svojim voličom úprimnú, čestnú a autentickú ponuku.

 

Sulík potvrdil aj to, že SaS dala ponuku strane OKS. Tá ju prijala. "Na kandidátke SaS nebudú len členovia SaS, ale aj dvaja kandidáti zo strany OKS," uviedol Sulík. Ponuku odôvodnil tým, že strany spája silný tlak robiť reformy v našej spoločnosti tak, aby rástla úroveň našich obyvateľov. "Spája nás tiež veľmi silná snaha o politiku bez korupčných káuz. Toto sú dôvody, prečo sme dali strane OKS ponuku," vysvetlil Sulík.

 

"Rozhodli sme sa prijať ponuku SaS na predvolebnú spoluprácu, pretože Slovensko potrebuje návrat k reformám. SaS vnímame ako ľudí, ktorí hovoria, čo si myslia, a v prípade boja s korupciou to tiež myslia vážne," povedal predseda OKS Ondrej Dostál. Podľa neho takto vzniká zrozumiteľná alternatíva pre voličov.


Liberáli vedú aj rokovania s ďalšími politickými stranami. Sulík nevylúčil prípadnú spolupráca s Ľudovítom Kaníkom a jeho Demokratickou skupinou, ktorú vytvoril v SDKÚ-DS.

 

Cieľom SaS je byť súčasťou reformnej vlády. Odmieta povolebnú spoluprácu so Smerom-SD. "Ani strana SaS, ani OKS sa po marcových voľbách nestane súčasťou vlády, v ktorej by figurovala strana Smer-SD," vyhlásil podpredseda SaS Ľubomír Galko. Vyzýva všetky opozičné strany, aby jasne povedali, či pôjdu do vlády so Smerom-SD, alebo nie.

 

Sulík verí v dobrý výsledok SaS. Reformy, ktoré chcú liberáli robiť, majú významne zlepšiť podnikateľské prostredie a životnú úroveň ľudí. Liberáli presadzujú napríklad rovnú daň, zníženie odvodov či reformu Zákonníka práce. "Máme najlepší program, o ktorom sme presvedčení, že posunie Slovensko vpred. Je to program ekonomických reforiem," vyhlásil Sulík s tým, že toto na SaS voliči oceňujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies