Do volieb na jedného člena kandidujú Harabin, Čimo a Bargel

NETKY.SK • 13 Október 2014, 12:56 • 2 min
Do volieb na jedného člena kandidujú Harabin, Čimo a Bargel

BRATISLAVA - Pár hodín pred koncom lehoty na podávanie kandidátov do volieb jedného člena Súdnej rady SR, sú známi traja, ktorí sa budú uchádzať o hlasy sudcov.

slovakia

left justify in out

Ide o Štefana Harabina z Najvyššieho súdu (NS) SR, Dušana Čima z Krajského súdu v Trnave a Martina Bargela z Krajského súdu v Žiline. TASR to potvrdila Kancelária Súdnej rady SR.
     

Dnes je posledný deň na navrhovanie kandidátov do volieb, ktoré budú 25. novembra. Bývalého šéfa NS SR a Súdnej rady Harabina navrhlo desať sudcov NS SR, Čima navrhla Sudcovská rada Krajského súdu v Trnave a združenie sudcov Za otvorenú justíciu a Bargela Sudcovská rada Krajského súdu v Žiline.
     

Jednou zo zmien, ktorá priniesla novela Ústavy SR platná od 1. septembra, je rozšírenie zastúpenia sudcov v Súdnej rade. Pôvodne si sudcovia do Súdnej rady volili osem zástupcov, po novele ústavy ich má byť deväť. V novembrových voľbách má byť zvolený práve tento deviaty zástupca sudcov. Voliť môže takmer 1400 slovenských sudcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies