Do vojenskej prípravy už za zvýšený príspevok sa môžu záujemcovia prihlasovať až do 23. júna

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 12:06 • 2 min
Do vojenskej prípravy už za zvýšený príspevok sa môžu záujemcovia prihlasovať až do 23. júna

BRATISLAVA - Ozbrojené sily SR predĺžili možnosť prihlásiť sa do dobrovoľnej vojenskej prípravy o ďalšie dva týždne, a to až do 23. júna. Výcvik, ktorý je naplánovaný od augusta do októbra, bude prebiehať za nových podmienok. Napríklad zvýšil sa finančný príspevok pre absolventov, a to o takmer 730 eur. V súčasnosti je teda až vo výške až viac ako 1100 eur.

slovakia

left justify in out

"Motiváciou pre mladých by však malo byť rozhodne aj vlastenectvo a záujem o prípravu na obranu Slovenska pod vedením profesionálnych vojakov," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Nových záujemcov o absolvovanie dobrovoľnej vojenskej prípravy čaká 11-týždňový výcvik v termíne od 2. augusta do 17. októbra v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine. V rámci neho absolvujú vojenský výcvik pod vedením skúsených profesionálnych vojakov, čím získajú základné vedomosti a zručnosti potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl.

 

Dobrovoľná vojenská príprava je v súčasnosti pre slovenských občanov, ktorí nie sú príslušníkmi ozbrojených síl alebo iných bezpečnostných zborov, jedinou legálnou možnosťou ako získať základné vojenské vedomosti a zručnosti. Rezort obrany chce týmto zároveň predchádzať posilňovaniu vplyvu akýchkoľvek polovojenských a „poloextrémistických“ organizácií na území Slovenska.

 

Po úspešnom ukončení dobrovoľného výcviku sa absolventi automaticky stávajú súčasťou záloh Ozbrojených síl SR. V prípade ich záujmu o vstup do Ozbrojených síl SR už nebudú musieť absolvovať základný vojenský výcvik.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies