Do vojenskej operácie v Líbyi sa musí zapojiť viac krajín NATO

NETKY.SK • 24 Máj 2011, 07:01 • 2 min
Do vojenskej operácie v Líbyi sa musí zapojiť viac krajín NATO

Do vojenskej operácie v Líbyi sa musí zapojiť viac krajín NATO

slovakia

left justify in out

img

Do leteckej vojenskej operácie v Líbyi by sa malo zapojiť viac členských štátov NATO, uviedla dnes v Londýne americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová.
      Ministerka, ktorá pricestovala do Británie ešte pred plánovanou návštevou amerického prezidenta Baracka Obamu, pripustila, že dodatočná podpora pomôže zachovať vojenský tlak na líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.
      Clintonová povedala novinárom, že Spojené štáty "by potešilo, keby sa k nám pridali niektorí naši ďalší priatelia a spojenci NATO".
      Šéfka americkej diplomacie takisto obhajovala úlohu a príspevok Spojených štátov, ktoré koncom marca odovzdali kontrolu nad operáciou do rúk NATO. Clintonová povedala, že americké lietadlá uskutočňujú v Líbyi štvrtinu náletov a poskytujú väčšinu špionážnych služieb.
      Britský minister zahraničných vecí William Hague, ktorý viedol s Clintonovou rozhovory, vyhlásil, že rola USA je kľúčová.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona