Do Viedne aj piati bronzoví z MS do 20 rokov, Bakoš: Chceme vyhrať

NETKY.SK • 27 Január 2015, 12:55 • 2 min
Do Viedne aj piati bronzoví z MS do 20 rokov, Bakoš: Chceme vyhrať

BRATISLAVA - Slovenský olympijský tím odcestuje na hokejový turnaj do Viedne aj s piatimi bronzovými medailistami z MS do 20 rokov - brankárom Denisom Godlom, obrancami Erikom Černákom, Mislavom Rosandičom a Matúšom Holendom a útočníkom Pavlom Skalickým.

slovakia

left justify in out

Ďalší medailista, útočník Peter Cehlárik, ktorý figuroval v širšej nominácii, sa nakoniec predstaví na Slovakia Cup-e v Banskej Bystrici.
     

Turnaj Euro Ice Hockey Challenge sa uskutoční vo Viedni v dňoch 5. až 7. februára. Mužstvo povedie hlavný tréner Vladimír Országh s asistentom Milanom Jančuškom. Do 25-členného kádra zloženého výlučne z hráčov do 25 rokov sa dostalo 12 hokejistov z domácej extraligy, osem z českej najvyššej súťaže, štyria zo Slovana Bratislava a útočník Pavol Skalický zo švédskeho Örebra. "Mužstvo sa skladá z hráčov do 25 rokov, využili sme príležitosť a do mužstva sme nominovali našich úspešných z MS do 20 rokov, extraligových hráčov a hráčov zo zahraničia. Všetci sú mladí a talentovaní a na tomto turnaji určite získajú ďalšie cenné medzinárodné skúsenosti. Dal by sa vytvoriť aj tím do 23 rokov, ale naša základňa je trošku limitovaná. Navyše, je veľa hráčov, ktorí sú vo veku do 25 rokov ešte vývojaschopní. Preto sme sa rozhodli pre takýto tím," povedal generálny manažér Juraj Bakoš.
     

Najskúsenejšími v mužstve sú útočník Andrej Šťastný s 25 štartmi a obranca Peter Čerešňák, ktorý nastúpil na 19 zápasov. Najlepším strelcom je sedemgólový Adam Lapšanský. Premiéru v A-tíme si odkrúti až deväť hráčov.
     

Zraz tímu je v utorok 3. februára, na druhý deň odídu reprezentanti do Viedne, kde absolvujú jeden tréning a vo štvrtok ich čaká už prvý duel s Talianskom. Slovensko si ďalej zmeria sily so Slovinskom a nakoniec s domácim Rakúskom. Všetci traja súperi by mali nastúpiť so svojimi najlepšími výbermi. "Cieľ je vyhrať, ja som naladený na to. Samozrejme, budeme hrať s mužstvami, ktoré prídu v najsilnejších zostavách. No ak budú hrať naši hráči odhodlane a sebavedomo, tak nemáme čo stratiť. Chceme tento turnaj vyhrať," dodal Bakoš.
     

"Som veľmi rád, že sa nám vo februári podarilo spraviť dva tímy, ktoré sa zúčastnia na dvoch rôznych turnajoch. Slovakia Cup budeme hrať v Banskej Bystrici, čo je novinka aj pre našich súperov. Verím, že príde dosť fanúšikov. Zároveň nás veľmi teší, že mladí hráči dostanú veľkú príležitosť vo Viedni. Bude to dobrá konfrontácia, keďže sa stretnú s tromi tímami, ktoré tam pôjdu so svojimi najlepšími hráčmi," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

     

Nominácia Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge (5. - 7. 2. 2015 Viedeň):      

Brankári: Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR, 2 zápasy/0 gólov), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0)      

Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín 3/0), Peter Čerešnák (Vítkovice Steel, ČR, 19/1), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Oldrich Kotvan (PSG Zlín, ČR, 3/0), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava, 3/0), Mislav Rosandič (HC'05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0)      

Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC'05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC'05 Banská Bystrica, 0/0), Radovan Puliš (HKM Zvolen, 1/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebro, Švéd, 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava, 25/1), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0)      

Náhradníci:      

Obrancovia: Peter Hraško (HKM Zvolen, 2/0), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0)      

Útočníci: Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 2/0), Michal Hlinka (Dukla Trenčín, 0/0), Richard Mráz (HK Nitra, 0/0)

     

Program turnaja:      

Štvrtok 5. februára: SLOVENSKO – Taliansko 16.00 h     

Piatok 6. februára: SLOVENSKO – Slovinsko 15.30 h      

Sobota 7. februára: SLOVENSKO – Rakúsko 17.00 h



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies