Do viedenského letiska chce vstúpiť strategický investor

NETKY.SK • 13 Október 2014, 12:05 • 2 min
Do viedenského letiska chce vstúpiť strategický investor

FRANKFURT - Austrálsky fond IFM Global Infrastructure Fund (IFM) plánuje vstup do spoločnosti Flughafen Wien AG, kde chce získať na jej akciovom kapitáli podiel 20 až 29,9 %.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ viedenského letiska o tom informoval v pondelok. Podľa vyhlásenia spoločnosti ponúka IFM za jednu akciu firmy 80 eur, čo je o takmer 30 % viac ako piatková záverečná hodnota. Klientmi IFM sú najmä inštitucionálne penzijné fondy z rôznych krajín vrátane Austrálie, Veľkej Británie, USA a Kanady, uviedlo letisko vo vyhlásení.

 

Počet pasažierov, ktorí v auguste využili viedenské letisko, v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka vzrástol o 4,1 % na takmer 2,276 mil. cestujúcich. Dostal sa tak na najvyššiu úroveň v histórii letiska. Celková nákladná doprava podľa údajov, ktoré zverejnila spoločnosť minulý mesiac, medziročne posilnila o 11,7 %. 

 

Preprava cez letiská, v ktorých je Flughafen Wien strategickým investorom, tiež rástla. Letisko Malta evidovalo za obdobie januára až augusta rast počtu pasažierov o 8 % na 2,9 milióna. Počet cestujúcich, ktorí v období januára až augusta využili Letisko Košice, sa zvýšil o 51,2 % na 258 611.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies