Do Valentínskej kvapky krvi sa zapojilo viac ako 5000 prvodarcov

NETKY.SK • 17 Marec 2011, 13:09 • 2 min
Do Valentínskej kvapky krvi sa zapojilo viac ako 5000 prvodarcov

Do Valentínskej kvapky krvi sa zapojilo viac ako 5000 prvodarcov

slovakia

left justify in out

Počas 16. ročníka Valentínskej kvapky krvi, ktorý Slovenský Červený kríž (SČK) organizoval od 14. februára do 11. marca 2011, darovalo krv 21.534 darcov. Z toho 5075 bolo prvodarcov. Najviac tých, ktorí sa pre tento humánny čin rozhodli prvýkrát, bolo v Košiciach, Bratislave a Žiline. Do kampane sa celkovo zapojilo 38 územných spolkov SČK.
      Kampaň organizoval SČK v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc. Tvárou kampane bol herec Marek Majeský. Tohtoročná kampaň trvala 20 odberových dní. Pod heslom kampane Darujte sa spolu sa zapojilo do darovania krvi mnoho známych aj neznámych tvárí.
      "Podporili nás študenti VŠMU, ktorí darovali krv priamo na doskách, ktoré znamenajú svet v divadle Lab, ale aj moderátori FUN Rádia, kde sa odoberala priamo počas ranného vysielania. Krv prišli darovať študenti, hasiči, policajti, zástupcovia samospráv, mnohonásobní darcovia krvi, ale aj prvodarcovia," informovala Soňa Sládečeková z SČK.
      Odbery krvi sa organizovali na školách, vo firmách, v zariadeniach SČK, v mestských aj obecných budovách. Územné spolky SČK organizovali pre darcov krvi prednášky, workshopy a náborové aktivity, zamerané na základné informácie pre každého, kto sa odhodlal podporiť tento humánny čin.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies