Do Valentínskej kvapky krvi sa dnes zapojili aj príslušníci armády

NETKY.SK • 9 Február 2015, 11:34 • 2 min
Do Valentínskej kvapky krvi sa dnes zapojili aj príslušníci armády

BRATISLAVA – Valentínska kvapka krvi odštartovala dnes svoj 20. ročník aj v priestoroch Siene tradícií Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Darcami krvi boli členovia čestnej stráže, vojenských kancelárií prezidenta SR, vojaci z Duklianskych a Kutuzovových kasární a zástupcovia štátnej správy z rezortného ministerstva obrany.
      

V minulom roku sa na dobrovoľnom darcovstve krvi zúčastnilo pri tejto akcii 198 armádnych príslušníkov. „Tento rok ich bude zrejme menej kvôli chrípke, ktorá mnohým zabráni prísť darovať krv,“ priblížil Miroslav Ištván, veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR.
      

Medzi prvými darcami krvi bol aj kapitán Marek Mindžák zo Senice. „Dnes idem darovať krv 42. raz. Keď sme mali 18-19 rokov, tak v rámci rôznych vojenských výjazdov sme chodievali darovať krv do Skalice, na Myjavu. Keď som mohol, tak som sa vždy zapojil. Potom sa z toho viac-menej stala tradícia. Darujem krv, lebo je to humánny čin, kedy môžem pomôcť ľuďom bez toho, aby ma to niečo stálo. A keď vidím v televízii tie deti s leukémiou, tak to beriem ako povinnosť,“ povedal.
      

"Útvar Čestnej stráže prezidenta SR pravidelne spolupracuje s Národnou transfúznou službou a naši vojaci pravidelne darujú krv. Tento rok sme sa rozhodli odštartovať Valentínsku kvapku krvi práve na našom útvare," doplnila mladá dôstojníčka Andrea Višianová, jedna z koordinátoriek akcie, ktorá má za sebou dosiaľ štyri dobrovoľné odbery krvi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona