Do užšieho výberu o ocenenie Via Bona sa prebojovalo 23 firiem, ktoré podnikajú zodpovedne

NETKY.SK • 10 Február 2016, 10:58 • 2 min
Do užšieho výberu o ocenenie Via Bona sa prebojovalo 23 firiem, ktoré podnikajú zodpovedne

BRATISLAVA - Do užšieho výberu na ocenenie Via Bona Slovakia, ktoré každoročne udeľuje Nadácia Pontis, postúpilo 23 nominácií.

slovakia

left justify in out

Cieľom je odmeniť firmy, ktoré podnikajú zodpovedne a transparentne, myslia na svojich zamestnancov, zákazníkov, životné prostredie a sú citlivé voči okoliu, v ktorom podnikajú. Do 16. ročníka súťaže sa prihlásilo 75 firiem.

 

Hodnotiaca komisia z nich do druhého kola vybrala tie, ktoré svojimi projektmi a aktivitami dokazujú, že biznis sa dá robiť aj inak. Ocenenie Nadácia Pontis udelí 26. marca na slávnostnom galavečere v Bratislave v siedmich kategóriách za najinšpiratívnejšie projekty v oblasti firemnej filantropie a zodpovedného podnikania za uplynulý rok. "Viaceré firmy na Slovensku dokazujú, že podnikanie môže mať výnimočný prínos pre spoločnosť a krajinu," píše vo vyhlásení Nadácia.


Do užšieho výberu postúpil napríklad výrobca piva Heineken z Hurbanova, ktorý má za cieľ stať sa do roku 2020 najzelenším pivovarom na Slovensku. O titul bojuje aj kaviareň Dobre&Dobré, ktorá je od svojho otvorenia v novembri 2014 jedinou prosociálnou kaviarňou v Európe zamestnávajúcou ľudí bez domova a družstvo GreenCoop z južného Slovenska, ktoré ročne vyprodukuje viac ako 10 miliónov kilogramov paradajok pestovaných výlučne v skleníkoch, ktoré sú vykurované geotermálnou vodou.

 

Medzi finalistami je aj firma JRK Waste Management, ktorej cieľom je znižovať množstvo zmesového komunálneho odpadu zvýšením jeho triedenia, či bitúnok HSH z Veľkého Zálužia, ktorý ponúka svojim zamestnancom možnosť ubytovať sa v domovej zástavbe neďaleko pracoviska. Do druhého kola postúpil aj projekt Dobrý obchod na portáli SAShE.sk , ktorý umožňuje kreatívnym ľudom a neziskovým organizáciám predávať svoje ručne robené výrobky.


Ocenenie Via Bona Slovakia udeľuje Nadácia Pontis firmám od roku 1998. Podľa organizátorov je zmyslom inšpirovať aj iné spoločnosti k zodpovednému a transparentnému podnikaniu. Firmy zároveň získajú spätnú väzbu na svoju činnosť od nezávislých expertov z oblasti podnikania, ktorí sú členmi poroty Via Bona Slovakia. Viac podrobností o hlasovaní pre verejnosť nájdu záujemcovia na stránke https://www.viabona.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies