Do USA sa bez obmedzení dostanú iba zaočkované osoby

NETKY.SK • 22 September 2021, 10:24 • 2 min
Do USA sa bez obmedzení dostanú iba zaočkované osoby

BRATISLAVA – Spojené štáty americké od novembra zrušia obmedzenia pre zaočkovaných cestujúcich z Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus v príspevku na sociálnej sieti Facebook. „Po tom, čo EÚ po dlhšom čase otvorila hranice pre Američanov ešte v júni tohto roka, vnímame toto rozhodnutie administratívy prezidenta Joe Bidena ako jasný krok smerom k obnoveniu slobody pohybu medzi našimi kontinentmi s cieľom ešte viac posilniť našu biznis spoluprácu,“ uviedol Klus. 

 

Dodal, že EÚ patrí nielen medzi dôležitých spojencov, ale aj obchodných partnerov, a uvoľnenie reštrikcií medzi USA a EÚ pomôže firmám, ktoré podnikajú v cestovnom ruchu.

 



Štátny tajomník pripomenul, že Únia síce opätovne vyradila USA zo zoznamu takzvaných bezpečných krajín, občania ktorých sa nemusia po príchode podrobiť testovaniu či karanténe, predpokladá však, že po oznámení uvoľnenia na druhej strane Atlantického oceánu dôjde čoskoro k „opätovnému recipročnému zladeniu opatrení“.

 

„Toto nové uvoľnenie reštrikcií pre plne zaočkovaných cestujúcich uvítajú najmä tí Európania, vrátane občanov SR, ktorí majú príbuzných v USA a pre doterajšie cestovné obmedzenia sa s nimi ani pri veľmi vážnych či dôležitých životných udalostiach nemohli stretnúť,“ uzavrel Klus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona