Do ulíc LA vyšli na protest proti polícii stovky ľudí s rakvami

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 17:54 • 2 min
Do ulíc LA vyšli na protest proti polícii stovky ľudí s rakvami

LOS ANGELES - Stovky ľudí v stredu vyšli do ulíc americkej metropoly Los Angeles s cieľom poukázať na brutalitu tamojšej polície, ktorej zásahy si podľa nich za uplynulých 15 rokov vyžiadali viac ako 600 obetí.

slovakia

left justify in out

Zhromaždení v rukách preto niesli makety stoviek truhiel ako symbolu usmrtených v dôsledku nadmerného použitia sily zo strany polície. Jej obeťami boli podľa prítomných najmä príslušníci národnostných menšín žijúci v losangelskom okrese. Podľa organizátorov nikto vinníkov nevyšetruje a policajti sa preto neboja na ľudí vytiahnuť zbraň.

 

 

Symbolom policajnej brutality v Los Angeles sa stal zákrok proti Rodneymu Kingovi, ktorého pred takmer 25 rokmi brutálne zbili policajti, čím nepriamo rozpútali mohutné násilné nepokoje. Tie si vyžiadali desiatky ľudských životov a stovky zranených, čím sa zaradili medzi najnásilnejšie domáce udalosti v dejinách USA. Kinga zbili štyria bieli príslušníci losangelskej polície. Videozáznam ich zásahu voči vtedy 26-ročnému mužovi pobúril svetovú a najmä americkú verejnosť. Mohutné nepokoje musela prísť ukončiť armáda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies