Do Turecka môžeme v najbližších dňoch vycestovať bez víz

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:45 • 2 min
Do Turecka môžeme v najbližších dňoch vycestovať bez víz

BRATISLAVA – Na letnú dovolenku do Turecka pocestujú Slováci pravdepodobne bez víz. Podľa informácií rezortu diplomacie turecké ministerstvo zahraničných vecí už podniká príslušné kroky, aby sa vízová povinnosť Slovákov pre vstup do Turecka stala minulosťou.

slovakia

left justify in out

"Očakávame, že už v najbližších dňoch by mohlo dôjsť k zásadnému posunu v tejto otázke, ihneď, ako sa tak stane, budeme občanov SR informovať," povedal agentúre SITA Peter Susko z tlačového odboru rezortu zahraničia.

Ministerstvo sa o zrušenie víz podľa neho usiluje dlhodobo. "Slovenská strana túto tému pravidelne nastoľovala na dvojstranných stretnutiach s tureckými predstaviteľmi, aj na stretnutí premiérov oboch krajín vo februári v Bratislave," dodal Susko. Otázku víz otvoril premiér Robert Fico aj na rokovaniach s tureckým partnerom Recepom Tayyipom Erdoganom v Istanbule, ktoré sa uskutočnili začiatkom júna. Predseda vlády Tureckej republiky vtedy Fica ubezpečil, že vízová povinnosť by sa mohla zrušiť už na začiatku tohtoročnej letnej turistickej sezóny. 

"Zrušenie víz určite poteší minimálne 127-tisíc turistov, ktorí Turecko navštívili v minulom roku," povedal veľvyslanec SR v Turecku Milan Zachar, ktorý predpokladá, že počet turistov bude rásť. Zrušenie víz pre Slovákov cestujúcich do Turecka by malo podporiť zintenzívnenie cestovného ruchu a zjednodušiť vstup do turisticky obľúbenej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies